Η τραγωδία της τράπεζας Marfin

Στο αφιέρωμα από τους «Πρωταγωνιστές» του Σταύρου Θεοδωράκη, διαδραματίζεται όλο το χρονικό της τραγωδίας που έλαβε χώρα σε υποκατάστημα της τράπεζας Marfin στην οδό Σταδίου 23 στην Αθήνα.
Όλα ξεκίνησαν στις διαδηλώσεις και τις απεργιακές κινητοποιήσεις που είχαν κηρυχθεί πανελλαδικά την 5η Μαΐου 2010. Τα περισσότερα καταστήματα κλειστά, ενώ θεωρήθηκαν «απεργοσπάστες» οι ιδιωτικοί υπάλληλοι που παρευρέθηκαν στις δουλειές τους εκείνη την ημέρα.
Αυτό προκάλεσε και το μοιραίο. Μια ομάδα «γνωστών αγνώστων» σπάνε την κεντρική τζαμαρία της τραπέζης και έπειτα πετούν μέσα αυτοσχέδιες βόμβες τύπου μολότοφ. Η τραγωδία μόλις ξεκίνησε, και κατέληξε με τον θάνατο τεσσάρων ανθρώπων (δυο νεαρών γυναικών, μια εκ των οποίων ήταν έγκυος και ενός άνδρα).
Πέρασε ο καιρός και το περιστατικό αυτό ξεχάστηκε, προκαλώντας την ανησυχητική «παραδοχή» από όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές πως το επεισόδιο αυτό ήταν μια «παράπλευρη απώλεια». Παρακολουθήστε όλο το χρονικό καθώς και όλες τις απόψεις που παρουσιάζονται.
Το μόνο σίγουρο είναι πως η διαφοροποίηση και η κατηγοριοποίηση των ανθρώπων στην Ελλάδα σε «κάστες» και σε ομάδες προκαλεί θανάσιμα αποτελέσματα. Καλή προβολή

 

Για παλιότερες αναρτήσεις χρησιμοποιείτε τις συνδέσεις «Previous» και «Next» επάνω δεξιά. Επίσης στο τμήμα της σελίδας «Κριτικές» μπορείτε να σχολιάζεται οτιδήποτε αφορά τη σελίδα και τις αναρτήσεις της, καθώς και να την αξιολογήσετε.
Πατήστε εδώ για να μας βρείτε και στο facebook

Σχολιάστε